Home Rubrike Vijesti Ferid Bulić na iftaru sa ambasadorom UAE

Ferid Bulić na iftaru sa ambasadorom UAE

682

Na poziv ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji   Mubaraka Al- Daherija, zamjenik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Republike Srbije i generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja dr. Ferid Bulić prisustvovao je iftaru koji je organiziran u Beogradu.

Predstavnici Islamske zajednice u Srbiji i izaslanici predsjednika Mešihata prisustvovali su, dr. Enver ef. Gicić dekan Fakulteta za islamske studije i Asmir ef. Crnovršanin glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar.

U razgovoru nakon iftara je istaknuto da je važno nastaviti saradnju po pitanju daljeg investiranja i ulaganja u Sandžak uz zahvalnost za projekte koji su realizirani u prethodnom periodu, posebno na teritoriji Novog Pazara.

Također je razgovarano sa ambasadorom Al Daherijem o budućoj saradnji na polju međureligijskog dijaloga na koji način će se otvoriti nove mogućnosti saradnje između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije.

Svečanom iftaru prisustvovali su i dr. Nebojša Stefanović potpredsjednik Vlade R. Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Zoran Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ambasadori muslimanskih država.

Izvor: Agencije

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleMuftija dr. Dudić održao predavanje u Sinan-begovoj džamiji
Next articleGrađani Novog Pazara podržali rekonstrukciju Arap džamije