Admir ef. Doljanac predvodio džumu namaz u Minhenu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Direktor Vaufske direkcije, Admir ef. Doljanac ovih dana boravi u njemačkim džematima. On je Džumu namaz predvodio u džematu „Fedžr“ u Minhenu.

Admir ef. Doljanac ističe da je ovo jedan od največih džemata.

“Danas sam imao priliku da boravim u džematu u Minhenu kod mog uvaženog kolege Izet ef. Bibića, utisci su  fenomenalni, radi se o jednom od najvećih džemata. Družio sam se sa džematlijama i govorio o dobrom djelu kao zalogu za bolju budućnost kako na ovom svijetu isto tako i na ahiretu. Imam priliku da prezentiram projekat izgradnje najveće Škole Kur'ana u Evropi i zahvaljujem se džematlijama koji su daliu nesebičan doprinos realizaciji ovog projekta, da ih Allah obilato nagradi.” ističe direktor Vakufske direkcije.

Glavni imam džemata “Fedžr” kaže da Bošnjaci u Minhenu iako nisu u svom rodnom mjestu lijepo provode Ramazan.

“Što se tiče Ramazana, Elhamdulillah Bošnjaci iako su van svojih matica, van minara ipak drže do svoje vjere a jedan od stubova naše vjere jeste i post, tako da hvala Bogu dragom ono što se da primjetiti ovdje u Minhenu jeste da je post itekako ušao u sve većinske bošnjačke kuće koje ovdje žive, teravije su posjećene veoma dobro i to je za jednu svaku pohvalu jer čovjek koji radi od 6h ujutru do 18h navečer i posti taj dan, zaista zaslužuje svaku pohvalu.”

Ef. Doljanac će večeras boraviti u Ulmu nakon čega će nastaviti posjetu i drugim njemačkim džematima.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img