Home Rubrike Vijesti  50 đaka prvaka iz Nove Varoši letovaće u Sutomoru o trošku Opštine

 50 đaka prvaka iz Nove Varoši letovaće u Sutomoru o trošku Opštine

506
0

Od 2013. godine opština Nova Varoš realizuje program letovanja djece iz porodica lošeg materijalnog statusa. Riječ je o programu koji se finansira iz opštinskog budžeta u saradnji sa lokalnim Centrom za socijalni rad.

„U tu priču mogu da uđu prvenstveno djeca iz porodica koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad kao korisnici, zatim djeca porodica koje imaju 4 ili više djece, djeca samohranih roditelja, kao i djeca iz porodica u kojima roditelji ne rade ili radi samo jedan roditelj.“ ističe direktorka Centra za socijalni rad

Svake godine mogućnost da letuje o trošku Opštine ima 50 mališana odnosno prvenstveno đaka prvaka.

„Ukoliko se prema ovim kriterijumima ne popuni svih 50 mjesta onda negdje postoji mogućnost da na more krenu i djeca gdje je jedan roditelj zaposleni i ima više od minimalne zarade uz doplatu od 5 000 dinara ili ako su oba roditelja zaposlena uz doplatu od 10 ooo dinara.“

Smještaj i hrana prilagođena djeci i prevoz ove godine Opštinu koštaju 19 000 dinara po jednom djetetu, dodaje direktorka Leković.

„Ove godine smo se odlučili da to bude Pribojsko dječije odmaralište u Sutomoru u periodu od 21. juna do 30. juna“

Centar za socijalni rad će u saradnji sa školama ovih dana započeti sa definisanjem spiskova potencijalnih kandidata za letovanje a na osnovu prethodno donetog pravilnika o načinu izbora djece za boravak na moru.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

izvor: TV5

Previous articleOpštini Priboj odobrena sredstva za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje vode
Next articleDanas je Dan sjećanja na ubijene žene, žrtve nasilja