Redžep Erdogan dolazi u Sarajevo

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsednik Turske boraviće u radnoj posjeti BiH u nedelju 20. maja, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. Programom posjete planiran je susret s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, kao i sa delegacijom BiH.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo dobila je od Unije evropskih turskih demokrata zahtjev za odobrenje javnog skupa predsjednika Turske za koji je prijavljeno prisustvo od 10.000 do 15.000 ljudi, izjavila je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je dobila zahtev, naložila je organizatorima ispunjavanje određenih uslova propisanih Zakonom o javnom okupljanju.

Zbog Erdoganovog mitinga u sarajevskoj dvorani “Zetra”, fudbalski derbi “Željezničara” i “Sarajeva” biće odigran u subotu, umesto u nedelju.

Ranije je najavljeno da Erdogan stiže u Sarajevu sa namerom da održi veliki predizborni skup i to nakon što su mu Nemačka i Austrija zabranile organizovanje političkog skupa u tim zemljama.

Mediji ocjenjuju da je njegov dolazak u BiH u ovom trenutku više nego simptomatičan, prije svega zbog predizborne kampanje u Turskoj, ali i zbog početka kampanje za opšte izbore u BiH, s obzirom na to da će SDA 26. maja saopštiti ime svog kandidata za Predsjedništvo BiH.

U Turskoj se 24. juna održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, a smatra se da je aktuelnoj vlasti u Turskoj, odnosno AK partiji u ovom trenutku veoma važno da u jednoj evropskoj zemlji održi predizborni miting, nakon što su prošle godine Holandija i Nemačka zabranile organizovanje skupova povodom referenduma o izmenama ustava u Turskoj.

 

Izvor:Agencije

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img