Home Rubrike Vijesti Dr. Fehratović: Uključiti Vladu u rješavanje problema u Novom Pazaru

Dr. Fehratović: Uključiti Vladu u rješavanje problema u Novom Pazaru

477
0

Narodni poslanik u Skupštini Srbije, dr. Jahja Fehratović, na redovnoj sjednici istakao problem infrastrukture u Snadžaku, kao i o zakonu o putevima koji zahtjevaju poštovanje normi.

„Imamo problem u dijelu Sandžaka, kada su u pitanju državni putevi, posebno putevi prvog reda, Ibarska magistrala put 22, put prvog B reda, i put 29 Novi Pazar-Sjenica, koji su itekako važni jer spajaju nekoliko država, ali čija bezbjednost nije posebno dobro urađena iz razloga što isti prolaze kroz više naseljenih mijesta, konkretno kroz Novi Pazar u blizini nekih najmanje šest-sedam osnovnih škola, gdje nekoliko hiljada đaka svakodnevno prolazi tim putevima i životno je ugroženo“ – kazao dr.Jahja Fehratović.

Osvrnuo se na bezbjednosnu situaciju učenika u blizini škola koja je na niskom nivou.

„ Na sličan način i put 29, to je državni put prvog B reda prolazi kroz nekoliko naselja konkretno naselja Dohoviće i Selakovac gdje gravitira nekoliko hiljada djece i učenika koja su ugrožena zato jer su trotoari suženi ili ne postoje, a da ne govorimo da je tu putna signalizacija, posebno svjetlosna jako slabo urađena.“

Dr. Fehratović je kazao da su u gradskom parlamentu više puta govorili o problemima, te da su nailazili na neinteresiranje gradskih organa koji su kako je rekao u odgovoru navodili da za to nisu nadležni. Narodni poslanik je apelirao na ministricu Mihajlović da se ovaj problem riješi, na šta je odgovorila da ukoliko u Novom Pazaru ne postoji dogovor a ako je situacija loša po bezbjednost da će se Vlada uključiti u rješavanje problema.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

Previous articleOdbornik Zećirović odgovorio direktoru Rebronji – Blateći nas sprovodite Vašu partijsku direktivu
Next articleTandir: “Bačevcu nakon mesdžida u Skupštini smeta i halal standard”