Home Vijesti Studenti IUNP organizirali književnu večer “Poezija duše”

Studenti IUNP organizirali književnu večer “Poezija duše”

466
0

Studenti Internacionalnog univerziteta su u Omladinskom centru “Gazi Sinan-beg” organizirali književnu večer “Poezija duše”. Studenti Departmana za filološke nauke govorili su poeziju svjetskih i domaćih pjesnika.

Rejhana Selmanović ističe da je tradicija Internacionalnog univerziteta, organiziranje ovakvih književnih večeri.

“Kao i prošle godine gdje smo negdje za zadatak postavili sebi da prezentujemo svoje aktivnosti studenata Internacionalnog univerziteta ali i da pokažemo kako imamo dosta gostiju, među učenicama iz Mešihata ali ovog puta i najmlađe goste iz Reude, koji su onako posebno uljepšali i upotpunili program. Cilj je da se pokažu sve aktivnosti studenata Internacionalnog univerziteta, Departmana za filološke nauke, ali ne samo sa ovog Departmana, bili su tu i studenti sa drugih Departmana, što nam je posebno drago.”

Studenti kažu da im je cilj da Ramazan dočekaju što bolje i ljepše

“Mi studenti Internacionalnog univerziteta smo zajedno u saradnji sa profesorima i asistentima filoloških nauka, odlučili da i ove godine kao i prethodne organiziramo neku književnu večer u susretu Ramazanu i ovi projekti će se nastaviti u toku Ramazana. Mi ćemo raditi na tome da što bolje i što ljepše dočekamo ovaj Ramazan.”

Sa Internacionalnog univerziteta najavljuju još ramazanskih aktivnosti, kako bi na taj način pokazali kreativnost i kvalitet koji posjeduju njihovi studenti.

 

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić