Home Rubrike Vijesti Delegacija SPP na prijemu povodom Dana Afrike

Delegacija SPP na prijemu povodom Dana Afrike

366
0

Delegacija Stranke pravde i pomirenja koju su činili narodni poslanik dr. Jahja Fehratović i dr. Ferid Bulić, zamjenik direktora Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama – Ministarstva pravde, prisustvovala je u ponedjeljak 14.05.2018. godine prijemu povodom Dana Afrike koji je organizirala grupa od devet ambasadora zemalja Afričkog kontinenta u Beogradu u zgradi Palata Srbija.

Dan Afrike se obilježava u znak sjećanja na 25. maj 1963. godine kada je osnovana Organizacija afričkog jedinstva, kao instrument za ostavrenje teženji afričkih naroda za slobodom, stabilnošću i napretkom.

Ambasador Alžira njegova ekselencija Abdelhamid Šebšub, koji se obratio u ime domaćina, kazao je da je Afrika novi razvojni stub, riješena da unaprijedi demokratiju i radi na jačanju mira i stabilnosti na čitavom kontinentu. Sa prijema je poručeno da se taj kontinent kreće putem napretka, mira i stabilnosti, a država Srbija pozvana da na bazi te agende izgradi čvrste partnerske odnose sa Afrikom.

Prijemu su pored ambasadora Alžira, kao domaćini prisistvovali i stali mabasadori afrićkih država, kao i diplomatskog i poltičkog kora.

Previous articleU FRANKFURTU UPRILIČENA TRIBINA POVODOM DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE


Next articleDr. Zukorlić govorio na sastanku Komisije za saradnju Kine i Srbije