Home Rubrike Vijesti Carinici Novopazarcu zaplijenili autobus pun garderobe

Carinici Novopazarcu zaplijenili autobus pun garderobe

478

Carinici u Subotici u autobusu zaplijenili ogromnu količinu sumnjive garderobe koje je bilo za čitav šleper. Prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi mnogo crnih džakova punih robe, pa je autobus usmjeren u skladište radi detaljne kontrole.

Nakon pregleda prtljaga svega osam putnika, koliko ih je bilo, na red je došao i sam autobus. Tada su carinici vidjeli da se u srednjem i zadnjem njegovom dijelu, između sjedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

Istovarom džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi velika količina garderobe raznih poznatih brendova za koju se sumnja da je krivotvorena. Riječ je o skoro 32.500 komada odjeće sa potpisom „adidas“, „najk“, „armani“, „polo“ i drugih brendova.

Prema riječima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored kao brdo velikog tovara, biti zaplijenjen i autobus, jer vrijednost garderobe prelazi trećinu njegovog iznosa.

Postoji sumnja da je roba bila namijenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici.

 

Izvor: Agencije

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articlePrva ženska ramazanska mukabela u novijoj historiji Sandžaka
Next articleDr. Zukorlić čestitao Ramazan