Home Vijesti Glavni imam medžlisa Novi Pazar mr. Asmir Crnovršanin najavio ramazanske aktivnosti

Glavni imam medžlisa Novi Pazar mr. Asmir Crnovršanin najavio ramazanske aktivnosti

501
0

Image may contain: sky and outdoor

Medžlis IZ-e Novi Pazar u saradnji sa krovnom institucijom Mešihatom IZ-e svakog  mjeseca Ramazana organizira posebne ramazanske aktivnosti. Pored onih uobičajenih, tu su noćni namazi u nekoliko novopazarskih džamija, mukabele i teravije sa hatmom. Ono što je novina jeste i ženska mukabela koja će se održavati u Školi Kur'ana Časnog svakog dana sa podne namaza, gdje će hafize Kur'ana učiti po jedan džuz. Ramazan je, između ostalog, mjesec Kur'ana, ističe glavni imam mr. Asmir ef. Crnovršanin, te idealna prilika da provedemo više vremena čitajući Allahov Govor.

“Za svaki harf, kaže Poslanik s.a.w.s, vjernik ima 10 sevaba. Ramazanom je nagrada od 10 do 700 puta veća. Zato smo kao medžlis Novog Pazara u saradnji sa Školom Kur'ana Časnog podignemo to na veći nivo, te će od sada imati i mukabela za naše sestre, koja će se održavati svakog dana sa podne namaza, gdje će naše hafize učiti po cijeli jedan džuz”, ističe mr. Crnovršanin.

Pored spomenutih mukabela, teravih namaz sa hatmom klanjaće se u Altun Alem džamiji i Sinan Begovoj džamiji, dok će se noćni namaz u zadnjoj trećini ramazana održavati na 8 lokacija, u Hajrudin (Paričkoj) džamiji, Ahmed Vojvoda (Koraćkoj) džamiji, Dibak Ishak, Hanefy, Nur, El-Džinan, Hadži Mehovoj i Džamiji na Dohoviću.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: ENVER ĐONDIĆ