Prodekan za nastavu FIS-a posjetio glavnog imama Islamskog kulturnog centra u Rimu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prodekan za nastavu na Fakultetu za islamske studije posjetio je danas i nakon obavljene džume namaza razgovarao sa glavnim imamom Islamskog kulturnog centra u glavnom gradu Italije Rimu, porijeklom iz Egipta šejha Muhameda Salaha.

U prestonici Italije živi oko 30-40 hiljada muslimana koji su organizirani kroz 25 mesdžida.

Džamija pri Islamskom centru u Rimu je najveća džamija sa munarom u Evropi a cijeli kompleks prostire sa na nekoliko hiljada m2.

Najveći broj muslimana okuplja se oko Islamskog kulturnog centra u Rimu gdje je danas džumu namaz klanjalo preko 2000 džematlija porijeklom iz svih krajeva svijeta, ali onih koji su Italijani.

Šejh Salah je hutbu održao na arapskom i italijanskom jeziku gdje kako i priliči trenutku u kome se muslimani nalaze veoma nadahnuto govorio o blagodatima predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana.

Dr. Muratović je upoznao domaćina sa stanjem muslimanima u Srbiji i aktivnostima Islamske zajednice, prenio selame predsjednika Mešihata IZ-e, muftije dr. Mevluda ef. Dudića i dekana Fakulteta za islamske studije, prof.dr. Envera Gicića, pozvavši šejha Salaha da posjeti Mešihat i FIS što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img