Home Rubrike Vijesti Otvoren prvi Univerzitetski majski umjetnički salon

Otvoren prvi Univerzitetski majski umjetnički salon

460

U kulturnom centru Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru otvoren je prvi Univerzitetski majski umjetnički salon. Pedeset dva rada svršenika Internacionalnog univerziteta izložena su ljubiteljima umjetnosti. Dekan akademik Fehim Husković izrazio nadu da ovaj umjetnički salon postane tradicija, ističući da je posebno ponosan na raznolikost radova.

“Ono što je najbitnije je okupiti na jednom mjestu 52 rada. Ovo je samo početak svega onoga lijepog što treba da se desi, a mi u ovome vidimo jednu finu paletu raznolikosti. Baš zbog te raznolikosti, prvenstveno profesora sa cijelog Balkana dobili smo ovo za rezultat što danas možete vidjeti”, ističe akademik Husković.

Svršenici master i osnovnih studija kao autori djela istakli da su ponosni i sretni što su bili dio velike porodice kakva je Internacionalni. Topla preporuka, ističu, postanite dio uspješnih generacija.

Cilj Univerzitetskog majskog salona jeste da učuva i promovira znanje, te intelektualni napredak mladih, kako bi podstaknuli dalji rad i napredovanje svršenika. Na ovaj način mladim umjetnicima se pruža šansa da nastave sa svojim radom i stvaralaštvom uz poruku da nisu zaboravljeni i prepušteni sami sebi, te da je Univerzitet i Departman umjetnosti uvijek uz njih.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleProdekan za nastavu FIS-a posjetio glavnog imama Islamskog kulturnog centra u Rimu
Next articleDirektor vakufske direkcije boravi u Švajcarskoj