Amela Terzić i Elzan Bibić osvojili prvo mjesto na„Ramazanskoj trci“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Atletičari Novog Pazara Amela Terzić i Elzan Bibić pobjednici su 19. Ramazanske trke. Amela je na atletskom stadionu za 2 minute i 9 sekundi istrčala 800 metara, a poslije nje bila je Marija Stambolić, a potom Nikolina Mandić.

Amela Terzić, atletičarka Novog Pazara je kazala:“Nije bilo lahko zato što sam, poslije dužeg vremena, trčala sa mojoj konkurenticom Marijom Stambolić. Drago mi je što sam pred svojom publikom pobijedila.“

Bibić je pobijedio u muškoj trci na 3.000 metara i ostvario rezultat od 8:08, na drugom mjestu je Miloš Pendić, a na trećem Miloš Krstić.

Elzan Bibić, atletičar Novog Pazara je kazao:“S obzirom na to da sam s ovom trkom ispunio normu za svjetsko prvenstvno, to je jedno od glavnih takmičenja ove godine, očekujeu me dalje mediteranske igre, poslije toga svjetsko prvenstvo u Tampereu i ako ispunim normu očekuje me evropsko prvenstvno za seniore u Berlinu.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj ove manifestacije koju su organizovali Sportski savez, Atletski klub Novi Pazar i Sportsko-sajamska ustanova Pendik.

Na 19. ramazanskim trkama predstavljene četiri discipline, a prethodno je bio održan Kros RTS-a.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img