Državni sekretar u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Edin Zećirović sa delegacijom iz Turske obišao put Sjenica-Novi Pazar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Par dana poslije posjete Republici Turskoj i potpisivanja memoranduma o saradnji Srbije i Turske na terenu počele aktivnosti o rehabilitaciji regionalnih puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin.

Državni sekretar u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Edin Zećirović sa delegacijom Turske i kompaniom “Tašjapi” na terenu obišli put Sjenica-Novi Pazar analizirajući projetke za rehabilitaciju ovih puteva.

Gospodin Zećirović kaže da mu je posebno zadovoljstvo što je projekat autoputa Beograd-Sarajevo pokrenut i da bi regionalni putevi već u ovoj sezoni mogli početi sa rehabilitacijom: “Projekatna dokumentacija rehabilitacije putnog pravca Tutin-Novi Pazar već postoji i mislim da bi taj put bio urnek kako bi lakše obnovili i ovaj pravac od Novog Pazara do Sjenice. Za Podstrmac će se naći novo rješenje kako bi se izbjegle krivine koje otežavaju saobraćaj i u ljetnjem a posebno u zimskom periodu.” ističe Zećirović.

Podsjećamo da je prošle godine Republika Srbija uvrstila u budžet i dala garanciju za rehabilitaciju ovih putnih pravaca što je rezultat djelovanja gospodina Edina Zećirovića u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе.

 

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img