Home Vijesti Delegacija Uprave za vjere Vlade Srbije posjetila Fakultet za islamske studije

Delegacija Uprave za vjere Vlade Srbije posjetila Fakultet za islamske studije

287
0

Povodom obilježavanja godišnjice Fakulteta za islamske studije koja će se upriličiti sutra, 12. maja, delegacija Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Republike Srbije koju su činili: pomoćnici direktora dr. Marko Nikolić i dr. Ferid Bulić kao i Miroljub Radisavljević, posjetila je danas i održala sastanak sa dekanom dr. Enverom Gicićem.

Dekan je predstavio rad Fakulteta, smjerove i programe koji se izučavaju na njemu, te predstavio razvojne projekte na kojima uprava Fakulteta radi.

Delegacija je zahvalila dekanu na prijemu, te uputili srdačnu čestitku povodom Dana Fakulteta, te je u toku razgovora glavna tema bila pitanje međureligijskog dijaloga i načina na koji će Fakultet dati doprinos kroz aktivno učešće i promociju ove teme.

Dogovoreno je da se u narednom periodu radi na uspostavi međureligijskog dijaloga u Republici Srbiji i regionu, gdje će najaktivnije učešće uzeti predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici teoloških fakulteta, državne i javne institucije u procesu opsežnih društvenih i političkih reformi koje za cilj imaju društveni napredak.

Delegacija je potvrdila da će u narednom periodu još snažnije podržati rad Fakulteta i učvrstiti do sada uspostavljenu saradnju.