U prijepoljskom Domu kulture prikazana predstava: „Orkestar Titanik“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon uspjeha na Okružnoj smotri amaterskih pozorišta u Bajinoj Bašti, u predstavi „Orkestar Titanik“ prethodne noći uživala je prijepoljska pozorišna publika.

U režiji beogradske rediteljke Marije Barna Lipkovske, „Titanik“ ne samo da se nije „nasukao“, već se vratio sa nagradama za najbolju muziku, za koju su nagrađeni autori, Damir Rondić, jedan od glumaca i rediteljka Barna Lipkovski, dok je za najbolju kostimografiju viđenu na Smotri, nagradu uzela Ivona Bulatović. Najbolju mušku epizodnu ulogu „kreirao“ je Ekrem – Džo Lotrić, za ulogu Doka.
„Orkestar Titanik“ tako je stekao pravo da se takmiči na Festivalu amaterskih pozorišta zapadne Srbije, čiji domaćin će, naredne nedelje, biti Dom kulture.

Reditelj i glumac Meša Šendelj – Žak u razgovoru za našu televiziju istakao da je sretan i ponosan što je sala Doma kulture bila puna do posljednjeg mjesta, istakavši da je sve ovo dodatni podstrek da u narednom periodu stvaraju skupa još veća pozorišna stvaralaštva. Zahvalan od sveg srca lokalnoj vlasti čiju okosnicu čine SNS i Stranka pravde i pomirenja što su uvijek uz njih, pomažući ih u svakom smislu, u odnosu na prethodne vlasti koje apsolutno nisu imale sluha za umjetnost i kulturu, posebno za, kako navodi, pozorišno stvaralaštvo.

Predstava „Orkestar Titanik“ svoju premijeru imala je u Bajinoj Bašti na 12. Okružnoj smotri dramskog stvaralaštva, gdje se izborila za poziciju druge najbolje predstave viđene na Smotri.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Facebook.com

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img