Home Rubrike Vijesti Sutra se održavaju „Ramazanske trke“ u Novom Pazaru

Sutra se održavaju „Ramazanske trke“ u Novom Pazaru

543

Na atletskom stadijonu u Novom Pazaru sutra se održavaju 19. „Ramazanske trke“. Biće održane četiri trke, dvije u konkurenciji pionira i jedna kod seniorki na 800 metara, a jedna kod seniora na 3000 metara. Direktor sportskog saveza  istakao značajnost ove manifestacije.

Emir Mehmedović, direktor sportskog saveza je kazao:„Zadovoljstvo nam je što će i ove manifestacije biti održane ovdje na atletskom stadionu, očekujemo veliki broj eminentnih gostiju sa strane i puno takmičara.“

Trener najavio i dodatne utakmice kao motivacija mlađim članovima atletskog kluba.

„U uvodu organizujemo i dvije trke, jedna će biti trka pionira naših najmlađih atletičara i atletičara početnika iz škole atletike, kao i trku pionirki na 600m koja će okupiti naše mlađe pionirke i pionire ali i takmičarke iz Raške. Mislim da će to biti pravi praznik trčanja i praznik atletike“ – kazao je trener atletkog kluba, Rifat Zilkić.

Elzan Bibić i Amela Terzić optimistični, kažu pehar ostaje u Novom Pazaru.

„Imao sam mjesec dana pripreme na Zlatiboru, ova trka će mi pokazati trenutnu spremnost, pokušat ću oboriti lični rekord. Imat ću zeca, očekujem dobru i jaku trku, potrudit ću se da pobjedim i da ostavim pehar u Novom Pazaru“ – kazao je atletičar, Elzan Bibić.

„Drago mi je što smo uspjeli održati „Ramazanske trke“, druga godina za redom je kako trčimo na atletskoj stazi, što znači da će svi rezultati koje ostvarimo biti važeći, a nama je prioritet da istrčimo što bolji rezultati“ – istakla mlada atletičarka, Amela Terzić.

Pored Elzana Bibića u seniorskoj trci biće i kenijac Stenli Kriputo,  srednjeprugaši Miloš Pendić, Miroslav Dukadinović, Aleksandar Krstić, a pored Amele Terzić nastupit će Marija Stambolić, Nikolina Mandić, ali takmičit će se i Amra Terzić i Sajma Murić. Počasni gost biće selektor seniorske reprezentacije Slobodan Popović, Zdravković Dragan, Slavoljub Krsmanovic kao i drugi gosti.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

Previous articleDr. Fehratović u društvu bošnjačkih političara u Turskoj – Refika Akove i Muhameda Sancaktara
Next articleObilježena evropska godina kulturnog naslijeđa Novog Pazara