Home Rubrike Vijesti Odbornik SPP-a predložio rješavanje infrastruturnih problema u naselju Novopazarska banja

Odbornik SPP-a predložio rješavanje infrastruturnih problema u naselju Novopazarska banja

342
0

Odbornik SPP-a Sead Redžović je na poslednjem skupštinskom zasijedanju predložio rješavanje infrastruturnih problema u naselju Novopazarska Banja, a prije svega rješavanje problema kanalizacije. Kao drugi problem delegirao je zamjenu vodovodnih cijevi u tom naselju i proširenje i asfaltiranje puta ali i izradu pješačke staze u tom dijelu grada.

“Na poziv mještana ovog naselja obišli smo taj dio i nosimo zaista ružne impresije iz ove naše posjete. U tom dijelu bukvalno je otežano disanje zbog smrada koji se širi od ispuštanja kanalizacije u banjsku rijeku, zamislite jedan turistički potencijal koji posjeduje grad Novi Pazar da bude toliko zapušten da bukvalno u onom dijelu od Banjske petlje do liječilišta morate nositi masku da biste normalno disali, dakle taj problem je pogotovo izražen u letnjem periodu kada ona riječica presuši i onda ostane samo kanalizacija koja ide onim tokom kuda ide banjska rijeka.” istakao odbornik SPP-a

Prestavnisi SPP-a najavili da će ponovo posjetiti mještanje novopazarske banje kako bi zajedno radili na rješavanju ovih problema.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Previous articleFK Polimlje: “Na korak smo do sna, neće nas usporiti pritisci ni zastrašivanja!”
Next articleDelegacija SPP posjetila Rumeli Balkan Federasyon u Istanbulu