Home Vijesti FK Polimlje: “Na korak smo do sna, neće nas usporiti pritisci ni...

FK Polimlje: “Na korak smo do sna, neće nas usporiti pritisci ni zastrašivanja!”

352
0

FK polimlje na korak je do ostvarenja dvodecenijskog sna koji se zove Srpska liga. Dolaskom novih ljudi na čelo kluba, te pojačanjima od trenera do brojnih igrača, sve je došlo na svoje mjesto, a u svlačionici vlada pozitivna atmosfera uoči onoga što slijedi. Međutim, kako se prventsvo bliži kraju, a Polimlje igra sve bolje, počeli su razni pritisci. Svaki odlazak, prema riječima čelnika kluba, na stranu predstavlja rizik da se izvuku žive glave, a brojni su načini na koje se pokušava omesti ekipa iz Prijepolja, ne bi li ispustila bodove. Potpredsjednik kluba Admir Mehonić ističe da je razočaran onim što on i njegovi izabranici doživaljavaju na gostovanju, karakterišući to kao sve osim fer pleja.

“Očigledno da se plasman u veći rang na fer i korektan način ne može ostvariti. Recimo, bili smo prije dva kola na gostovanju u Mionici. Jedva smo žive glave izvukli. Sekretar kluba Bojan Svičević bio je napadnut od strane obezbijeđenja, za šta postoji i policijski zapis. Iako imamo više igrača koji su pravoslavne vjeroisovjesti, bili smo vrijeđani na nacionalnoj osnovi. Golmana su gađali pivskim flašama. Mnogo nefudbalskog se dešavalo na toj utakmici. Imali smo korektnu utakmicu ovdje protiv Spartaka iz Ljiga, a onda je uslijedilo gostovanje Stobeksu, gdje nam se isto to dešavalo. Svega je bilo, ali najmanje fudbalskih stvari”, razočarano govori Admir Mehonić.

Iz FK Polimlje poručili čelnim ljudima fudbalskog regiona Zapadne Srbije da se malo više pozabave utakmicama FK Polimlja, kako se ne bi više ovakve nemile scene dešavale.

“Očigledno je da svi rade protiv Polimlja, jer im ne odgovara da neko na fer, sportski i korektan način ostvari svoj san. Poručujem čelnim ljudima fudbalskog regiona Zapadne Srbije da malo više pažnje posvete mečevima na kojima igra Polimlje, kako se ovo ne bi više dešavalo. Dugo se bavim fudbalom, ni kao igrač ni kao član stručnog štaba nisam doživio ništa slično do sada, Ne znam šta je razlog tome zaista, ali znam da su najviše prste umiješali naši konkurenti iz Ljubovije. Poručujem da to ne rade”, završava Mehonić.

FK Polimlje sada se nalazi na drugoj poziciji sa 55 osvojenih bodova, što je tri manje od vodeće Drine iz Ljubovije. U sljedećem kolu igrači Polimlja dočekuju ekipu Rađevca iz Krupnja.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA