Home Rubrike Vijesti Delegacija SPP posjetila udruženje Bosna-Sandžak u Istanbulu

Delegacija SPP posjetila udruženje Bosna-Sandžak u Istanbulu

437

Delegacija SPP-a koju čine potpredsjednik narodni poslanik dr. Jahja Fehratović, član predsjedništva zadužen za dijasporu Ljutvija Balkan i šef Odbora za bezbjednost Muhamed Zukorlić u društvu svog domaćina g. Refika Akove, posjetila je udruženje Bosna-Sandžak, gdje su se susreli sa predsjednikom g. Muhamedom Sancaktarom i njegovim saradnicima.

Delegacija je domaćine upoznala sa djelovanjem bošnjačkih organizacija i institucija, te dosadašnjim postignutim rezultatima na polju afirmacije i očuvanja bošnjačkog identiteta.

Domaćini su iskazali zadovoljstvo zbog upriličene posjete, okarakterišavši je jako važnom, na putu projekcije i realizacije projekata od opće važnosti za Bošnjake kako u Sandžaku tako i u dijaspori.

Gosti i domaćini su se usaglasili da je potrebno okrenuti nove stranice na putu uspostavljanja što uže i bliskije saradnje, prije svega upoznavanja, kako bi imali prilike jedni drugima biti od pomoći. Konstatovano je da je uspostavljanje općeg nacionalnog jedinstva prioritet Bošnjacima, pogotovo u Sandžaku.

Domaćini su sa gostima, nakon toplog prijema i razgovora, obišli i prezentirali prostorije ove organizacije, jedne od najljepših zgrada u Istanbulu, gdje su se gosti uvjerili da se radi o jako ozbiljnoj organizaciji, koja radi u više segmenata, te da je ona istinska kopča između Bošnjaka u Turskoj i zvaničnih državnih organa te države.

Previous articleDelegacija SPP posjetila Rumeli Balkan Federasyon u Istanbulu
Next articleDr. Fehratović u društvu bošnjačkih političara u Turskoj – Refika Akove i Muhameda Sancaktara