U radnoj svesci srpskog jezika Cecini stihovi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U javnosti veliku pažnju zauzima vijest da se radnoj svesci za srpski jezik i književnost za peti razred nalazi stih pjesme Cece Ražnatović. Nakon analize da li je greškom stih upisan, utvrđeno je da nije, te da je autor radne sveske Vlado Đukanović namjerno to učinio. Nakon ove informacije, oglasio se ministar prosvjete Mladen Šarčević koji je tražio je od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja da iz radne sveske bude izbačen zadatak u kojem su napisani stihovi sporne pjesme.

Polemika je  pokrenuta je na društvenim mrežama, nakon što je objavljena fotografija jednog zadatka iz radne sveske, u kojem se od učenika traži da podvuku imenice u vokativu u stihovima iz poezije i popularne kulture. Pored stiha ove pjevačice, našli su se i stihovi u izvedbi Riblje čorbe, Bajage i Yu grupe.

Iz izdavačke kuće poručili da je udžbenik urađen u skladu sa zahtevima refome u kojoj se insistira na ostvarivanju ishoda, a ne na propisivanju sadržaja. “Ovde je možda reč o intrigantnijem primeru koji apsolutno zadovoljava ishod i nije materijalna greška”, smatra Đikanović.

Podsetimo, radna sveska u kojoj je naveden pomenuti stih u jednom zadatku kao primer popularne muzike odobrena je još 2014. godine.

FOTO: INSTAGRAM/PRINTSCREEN

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img