Home Rubrike Vijesti Škola Kur'ana Časnog organizirala turnir u malom fudbalu za svoje polaznike

Škola Kur'ana Časnog organizirala turnir u malom fudbalu za svoje polaznike

542
0


Škola Kur'ana Časnog organizirala je u Sjenici, treći tradicionalni turnir u malom fudbalu, za polaznike svoje škole.

Cilj Škole Kur'ana Časnog je da svake godine po jedan grad u Sandžaku u kome Škola Kur'ana Časnog ima svoja odjeljenja, bude domaćin na nekom od ovakvih turniru, na kojima učestvuju skoro sva odjeljenja Škole Kur'ana Časnog širom Sandžaka.

Domaćini turnira u malom fudbalu bili su profesori i profesorice Škole Kur'ana Časnog iz Sjenice, na čelu sa njihovim koordinatorom ef. Fikretom Fijuljaninom.

Učešće na ovom turniru uzelo je 14 odjeljena od njih 20 širom Sandžaka, uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole.
Prvo mjesto osvojilo je odjeljenje Škole Kur'ana Časnog iz Jošanice, drugo mjesto odjeljenje iz Brodareva a treće mjesto odjeljenje iz Mura. Fudbalski sudija na ovom turniru bio je hafiz Ammar ef.Muderizović.

Pehare i medalje za prva tri mjesta ispred Škole Kur'ana Časnog uručili su: Fikret ef.Fijuljan, prof.Almir Šantić i hfz.Ammar Muderizović.

Narednog vikenda Škola Kur'ana Časnog će organizirati i turnir u odbojci za ženske polaznike svoje Škole. Domaćin ovog turnira će biti odjeljenje Škole Kur'ana Časnog iz Tutina.

Škola Kur'ana Časnog se ovim putem želi zahvaliti Fudbalskom Klubu ,,Sloga” na ustupljenom terenu, upošljenicima Škole Kur'ana Časnog, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj fudbalski turnir uspješno realizira.

 

Previous articleUčenici tehničke škole, ekonomske i gimnazije u Prijepolju posjetili IUNP
Next articleSvečana akademija 506. generacije maturanata Medrese Gazi Isa-beg