Home Vijesti Učenici tehničke škole, ekonomske i gimnazije u Prijepolju posjetili IUNP

Učenici tehničke škole, ekonomske i gimnazije u Prijepolju posjetili IUNP

494
0


Učenici srednjih škola u Prijepolju posjetili su Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru. Oni su imali priliku da se u pratnji svojih profesora upoznaju sa historijatom, departmanima, kao i sa kapacitetima Univerziteta. PR menadžer ovog univerziteta, Jasmina Nikšić, predstavila je učenicima prostorije univerziteta.

Učenici su radoznalo obišli prostor u okviru kojeg funkcioniše Univerzitet koji podrazumijeva, osim učioničkog prostora, i prostor za rekreaciju i slobodne aktivnosti studenata kao i media centar.

Učenici istakli da su oduševljeni prostorijama ovog univerziteta, departmanom računarskih nauka, bibliotekom kao i prostorijama za vannastavne aktivnosti.

“Jako mi se dopao ovaj fakultet zbog toga što pored smjera koji odaberemo imamo vannastavne aktivnosti a pored toga u okviru zgrade imamo i  teretanu, a za sve one koji žele da se bave sportom i to mogu jer fakultet posjeduje sportski teren. ” ističu učenici.

Na kraju obilaska univerziteta učenici su prošetali gradom, nakon čega su prisustvovali promocijama knjiga koje su organizirane u okviru Festivala knjige.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić