Nastavljeno korićenje Mileševke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

mil 1

Lokalna vlast u Prijepolju nastavlja sa građevinskom sezonom. Tamo gdje se stalo nedavno, nastavlja se ovih dana. Kako je i obećano da će se sanirati obaloutvrda rijeke Mileševke u gradskoj zoni, tako se sada i izvode radovi.

Da bi se popravila propala obaloutvrda, Mileševka je krenula, privremeno, novim koritom! Radnici prijepoljskog „Betona“ koji je podizvođač radova u sanaciji obaloutvrde u gradskoj zoni, nekoliko dana su pripremali novo korito rijeke. Iskorišćen je „nivo jedan“ postojeće obaloutvrde da se očisti i pripremi za privremeno odvođenje vode sa „nultog nivoa“, gdje je potrebno zamijeniti dobar dio kamenog dna i obale.

Član opštinskog vijeća Milan Gačević ističe da se dugo godina nikakve aktivnosti nisu preduzimale po ovom pitanju, te da je ovo ogromna investicija, na zadovoljstvo svih građana Prijepolja, obzirom da će ovim riješiti jedan od velikih problema.

“Nastavljamo akciju korićenja rijeke Mileševke. Ovoga puta to će biti od bolnice u Prijepolju i nizvodno prema ušću. Ovo je jedna od velikih investicija, a ovdje dugo godina niko ništa nije preduzimao po pitanju korićenja rijeke. I lijeva i desna obala su prilično uništene. Mogu reći da smo se odmah na zahtjev građana organizovali u rješavanju ovog problema i zajedno sa nadležnim ministarstvima Republike Srbije došlo je do realizacije našeg zahtjeva. Treba napomenuti da smo u prethodnom periodu završili korićenje jednog dijela rijeka Ratajske i Seljašnice. Nadam se da ćemo ubrzo sanirati korita sve tri rijeke, na zadovoljstvo sviju nas koji živimo u Prijepolju”, ističe Gačević. 

Mileševka će u toku radova imati dva korita, glavno i rezervno. U glavnom koritu vode će biti manje, jer još traju dotjerivanja improvizovane brane koja će skrenuti tok rijeke na „nivo jedan“.

 

SANA – Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img