Home Vijesti Mladi SPP uručili poklone licima ometenim u razvoju

Mladi SPP uručili poklone licima ometenim u razvoju

349
0

Mladi Stranke pravde i pomirenja posjetili su novopazarsku Banju, oni su korisnicima te ustanove uručili paketiće, za koje su novčana sredstva prikupili kroz humanitarne akcije.

Oni su tom prilikom poručli da je suštinski razlog njihove posjete korisnicima te ustanove, želja da se probudi svijest kod ljudi i da se i oni uključe u ovakve akcije.

“Velika nam je čast što smo i ove godine imali priliku da pomognemo onima kojima jepomoć potrebna a koja se ogleda u osnovnim sredstvima za ličnu higijenu, za svakog pacijenta specijalne bolnice omladinskog dijela ponaosob. Mladi Stranke pravde i pomirenja će se i ubuduće baviti ovakvim kao i sličnim akcijama kojima će pokayati da misle na one koje su drugi zaboravili.” ističe Faruk Halilović

Mladi ove stranke ističu da je njihova dužnost da obilaze ljude kojima je pomoć potrebna i da su na ovaj način ispunili svoj emanet prema ovim ljudima.

“Elhamdulillah, nekako nam je postala tradicija da svake godine obiđemo ove divne ljude, kao što smo zapravo i obećali prvi put kada smo ovdje došli, da ih nećemo zaboraviti i nismo ih zaboravili. Između ostalog ja sam jako ponosna što mladi Stranke pravde i pomirenja po ko zna koji put pokazuju svijest, želju i potrebu da nekom izađu u susret i uljepšaju nekom dan.” kaže Irma Poturović

Korisnici ove ustanove zahvalni mladima što im pružaju svoju pažnju i izdvajaju svoje vrijeme za njih. Ovakve humanitarne akcije već postaju praksa ovih mladih ljudi, oni ističu da se nadaju da će se i ostali priključiti ovim akcijama i korisnicima ove ustanove pružiti svoju pomoć.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić