Festival knjige ove godine predstavlja bogatu ponudu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Jedanaesti„Festival knjige“ u organizaciji Internacionalnog univerziteta svečano se otvara sutra na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića. Učesnici na Festivalu knjige su najznačajnije izdavačke kuće iz zemlje i regiona.

Selma Fehratović istakla je:„ Veliki broj izdavačkih kuća biće prisutne a to su „Nova knjiga Niš“, „Klio“, „HERAedu“, „Almanah Podgorica“, „El kelime“, „Bulevar buk“, „Naša knjiga znanja“, „Legenda Čačak“ i brojne druge. Pored ovoga biće i brojene promocije na ovom festivalu, već nakon otvaranja biće upriličena promocija romana „Parta od papira“ našeg književnika Zehnije Bulića.“

Festival knjige obuhvata bogati sadržaj kako promocija knjiga tako i predstavljanje izdavačkih kuća. Već od 18 časova svoj rad predstaviće tim izdavačke kuće HERAedu.

Istog dana od 19 časova imamo predstavljanje kulturnog centra „Bihor“ i promociju radio monodrame „Dobra voda“ po tekstu Ćamila Sijarića za koju je režiju i scenarijo napisao MIrsad Rastoder. Dok u suboru od 16 časova u bibioteci FIS-a, imamo promociju „Tvrđava dosade“ od Refika Šećibovića i „Akademske veštine“ od Marije Šećibović.“

Dugog dana Festivala nastavlja se predstavljanje izdavačkih kuća od 19 časova predstavit će se izdavačka kuća Clio iz Beograda, od 20h izdavačka kuća Almanah iz Podgorice kada nas očekuje i promocija knjige “Nedovršene tuge”, Huseina Bašića, a promocije će biti održane u prostorijama biblioteke FIS-a. Svi ljubitelji knjige su dobrodošli.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img