Home Vijesti FK Koštampolje poslije 30 godina ponovo zaigrao takmičarski fudbal

FK Koštampolje poslije 30 godina ponovo zaigrao takmičarski fudbal

326
0

Veliki napori mještana i omladine Donje Pešteri uz podršku donatora i lokalne samouprave rezultirali su da se takmičarski fudbal u selu Delimeđe vrati nakon 30 punih godina. Nekada klub poznat pod imenom “Partizan” sada nosi naziv “FK Koštampolje”. Prethodnog vikenda ljubitelji sporta imali su prilike uživati u prvoj prvenstvenoj utakmici poslije pune tri decenije.

Predsjednik FK Koštampolje Adnan Šehović ističe da je sretan i ponosan što se fudbal vratio u sredinu koja je prije tri decenije bila poznata u cijeloj državi.

Protivnik je bila ekipa iz Bogutovačke banje, a veliki broj publike dao je podršku svojim izabranicima. Svi složni u stavu da Pešter zaslužuje povratak sjajne ere sporta koja ga je nekada krasila.

Šefkija Demirović jedan je od veterana tadašnjeg FK Partizan sa Pešteri. Ističe da je tada bilo lijepo vrijeme, kada se sport cijenio i dobro pratio. Sada se to vrijeme, smatra on, ponavlja, a omladina ima alternativu.

Utakmica je završena pobjedom domaćina rezultatom 4:2, a FK Koštampolje nalazi se na 4. poziciji u ligi Kraljevo-Ibar koja broji 9 ekipa.

 

SANA – Hamza Škrijelj