Home Rubrike Vijesti Otvorena izložba slika Demira Kijevčanina

Otvorena izložba slika Demira Kijevčanina

502
0

Na Internacionalnom univerzitetu otvorena je izložba slika stipendiste na master studijama Demira Kijevčanina pod nazivom „Internacionalni univerzitet i ja ˮ.

Generalni menadžer kaže da je misija univerziteta uspješna samim tim što imaju ovakve studente i da je njihova međusobna suradnja jako bitna.

“Vrlo često mi, uprava univerziteta, menadžment univerziteta, potencira naš odnos sa studentima, koliko su oni bitni, koliko je bitan taj most između studenata i nas profesora, astitenata pa i administrativnog osoblja. Kada sam vidjela jednu od njegovih slika, shvatila sam da smo ipak uspjeli, jer ono što je on predstavio i kako je sebe vidio na ovom univerzitetu dalo nam je podstrek da zaista zajedno radimo dobre stvari.”

Azra Hamzagić, profesorica na departmanu umjetnosti ističe da ako se u talenat ubraja 1% nadahnuća i ostatak truda, to znači da Demir predstavlja jedan rezultat svega toga i da se trud koji je Demir uložio nalazi upravo na ovim slikama i na ovoj izložbi.

“Naziv njegove izložbe “Univerzitet i ja” predstavlja Demirovo jedno nadahnuće ovim ambijentom u kojem je on boravio sve 4 godine, taj prostor je nama svakako poznat, to su hodnici, biblioteka, ateljei, mi tu svakodnevno boravimo i prolazimo, međutim na njegovim slikama se vidi jedan drugačiji prostor, tj. taj nama poznati prostor je usvojen i Demir nam ga predstavlja u jednom drugačijem svjetlu.”

Zahvaljujući profesorima, asistentima kao i njegovim roditeljima, Demir pruža ovakve izvanredne rezultate i Univerzitet predstavlja u najljepšem svjetlu. Izložba upriličena uokviru događaja “Dani sporta i kulture”

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA

Previous articleIgraonica sa Urošem i Milošem
Next articleOdržano takmičenje u stonom tenisu – IUNP