Na FIS-u održan četvorodnevni seminar arapskog jezika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru u saradnji sa organizacijom  Arabic for All iz Saudijske Arabije organizirao seminar i stručnu obuku arapskog jezika tijekom prethodna četiri dana, a koji je bio namijenjen profesorima, nastavnicima i predavačima arapskog jezika u obrazovnim institucijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Dr. Enver Gicić, dekan FIS-a je istakao:“Želim iskoristiti priliku da se zahvalim našim gostima, organizaciji “Arapski jezik za sve” što su bili ovih dana gosti FIS-a okoristili smo se njihovim iskustvom. Radit ćemo na tome da ovo znanje primjenimo u radu na Fakultetu za islamske studiju i u Medresi Gazi Isa-bega.” 

Profesor na institutu za arapski jezik iz Saudijske Arabije istakao da je cilj seminara usavršavanje nastavnog osoblja koji predaju arapski jezik i kulturu.

Salih Eš Šetheri je kazao:“Cilj seminara je bio da ljudi nauče arapski jezik s jedne strane i sa druge strane da profesore koji predaju arapski jezik da ih podučimo kako na uspješan način da predaju učenicima.”

Organizatori su za ovu priliku obezbijedili sva potrebna sredsta neophodna za što uspješnije savladavanje arapskog jezika. Na kraju učesnicima seminara svečano uručeni sertifikati.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img