Premijerno izvedena predstava „Ekologija“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Domu kulture premijerno je izvedena predstava “Ekologija” u uzvedbi studenata Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Cilj predstave je ukazati na važnost ekološke svijesti te predstaviti pozitivan primjer najmlađima za koje je prvenstveno predstava namijenjena ali i starijima koji su uživali u dramskoj izvedbi mladih ljudi.

„Bilo je super, oduševljeni smo, njemu je drugi put da gleda predstavu i mnogo mu se dopala“ – kazala je Milica Popović.

„Sjajan primjer za edukaciju mladih, pogotovo djece predškolskog i školskog uzrasta. Ovo je pozitivan primjer što radi Internacionalni univerzitet radi sjajan posao u edukaciju mladih ali i starijih“ – kazao je Haris Dolovac.

„Predstava je interesantna, zabavna, edukativna ono što je najvažnije, a djeci se jako svidjelo“ – kazali prisutni.

Predstavu su pripremali studenti Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, po tekstu asitentice Mine Mavrić i u režiji Elme Mavrić, menadžera Marketing službe koja je nastojala okupiti studente koji su na dramski način predstavili problem nedovoljne ekološke svijesti.

„Nije jednostavno jer smo mi dosta zatvoreno društvo, teže da se studenti uključe u sve sekcije, ali kako vrijeme prolazi i kada vide da su te sekcije veoma pozitivne za cijeli grad, oni se sve više uključuje i lakše je sada dosta“ kazala je Elma Mavrić, menadžer Marketing službe.

„Cilj nam je da publika spozna da je zaštita životne sredine trajan proces i da stečeni osjećaj odgovornosti u kojoj se priroda nalazi mora se stalno unaprijeđivati i razvijati, a tekst je plod ideja da se na novi i drugačiji način pokaže kultura koliko nam je priroda bitna i da ljudska nemarnost i nebriga o njoj za sobom ostavlja katastrofalne posljedice“ – istakla Mina Mavrić, koja je napisala tekst za predstavu.

„Neka tri-četiri mjeseca smo zaista vrijedno radili i imam utisak da se taj trud isplatio, djeca su bila prezadovoljna i kada vidite neku njihovu reakciju, kada vidite osmjeh, kada trče da se slikaju sa vama  onda stvarno vidite da ste na pravom putu i da je to stvarno vrijedilo truda“ – istakao je Hamza Dolovac, predsjednik studentskog parlamenta i glumac u predstavi „Ekologija“.

Internacionalni univerzitet posjeduje širok spektar sekcija koje spadaju u vannastavne aktivnosti, u kojima studenti učestvuju tijekom studija, ali svoja znanja prenose i nakon završenih studija mlađim generacijama. Ovaj Univerzitet pored dramske sekcije ima sekcije iz oblasti književnosti, kulture, umjetnosti, žurnalistike, slikarstva i grafičkog dizajna.

  

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img