Home Rubrike Vijesti Otvoreni “Dani sporta i kulture” – IUNP

Otvoreni “Dani sporta i kulture” – IUNP

538

Internacionalni univeriztet u Novom Pazaru i ove godine tradiconalno organizira “Dane sporta i kulture”. Događaj koji će trajati narednih pet dana svečano je otvoren danas. Održat će se takmičenje u malom fudbalu kao i takmičenje u stonom tenisu, ali će se pored sportskih takmičenja održati i niz kulturih događaja.

Generalni menadžer ističe da se nada da će svi timovi u malom fudbalu kao i učesnici u stonom tenisu, dati maksimalno od sebe i da će najbolji pobijediti u fer-plej atmosferi.

“Ja se nadam da će  studenti opet poslati snažnu poruku javnom mnjenju, da sport nije samo igra, da nas sport uči životu, da u svakodnevnom životu nailazimo na situacije gdje pobijeđujemo i gdje smo pobijeđeni, ali kao što kaže narodna poslovica “U dobru se ne ponesite, u zlu se ne ponizite.”, da u duhu sporta ispratimo današnje igre.” ističe generalni menadžer IUNP.

Odbor za izbor timova održao je žrijebanje takmičara za stoni tenis i takmičarskih ekipa za turnir u malom fudbalu.

“Imamo sad trenutno 14 ekipa, izvršili smo danas žrijebanje, mislim da će se turnir odigrati u granicama onako kako to dolikuje ovom Univerzitetu.  Prvi dan će biti ovdje na Internacionalnom univerzitetu u balonu, a u četvrtak na rekreacionom centru ili u sali Pendik ili na rekreacionom terenu” istakao hadži Jonuz Džanković

Predsjednik Studentskog parlamenta ističe da su ponosni jer imaju ekipe iz cijelog Sandžaka i da je ovo jedna od mnogobrojih vannastavnih aktivnosti ovog univerziteta.

“Ovo je 8. turnir koji organizira Internacionalni univerzitet i zaista smo ponosni svi predstavnici Studentskog parlamenta, također i ja kao organizator i svi mi iz organizacije smo ponosni, jer je zaista ovaj turnir na većem nivou i svake godine se trudimo da to bude neki veći nivo.” ističe Hamza Dolovac

Sutra na programu je takmičenje u stonom tenisu i izložba slika Demira Kijevčanina, u srijedu nas očekuje takmičenje u malom fudbalu i koncert srednje muzičke škole, četvrtak je rezervisan za finalna takmičenja, dok je u petak svečana dodjela nagrada.

 

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA

Previous articleTakmičenje mekteblija u Tutinu
Next articlePremijerno izvedena predstava „Ekologija“