Home Rubrike Vijesti Modna revija IUNP

Modna revija IUNP

760
0

U okviru Univerzitetskog proljeća na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, pod otovrenim nebom predstavljena je modna revija studenata Departmana umjetnosti Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Music and fashion event otvoren kreacijama Dejle Murić namijenjenim djeci mlađeg uzrasta. Nakon toga uslijedio spektakl večeri, kreacije dizajnera Admira Drndića.

„Upravo ste prisustvovali jednom spektaklu koji je organizirao naš Internacionalni univerzitet, to je zaista jedna velika manifestacija u kojoj smo uzeli učešće mi dizajneri sa Departmana umjetnosti, ali i studenti sa svih ostalih Departmana našeg fakulteta. Poslije svih ovih aplauza, svih ovih spektakularnih dješavanja i događaja, mislim da je to vrijedno truda i vrijedno rada a po reakciji publike, mislim da je revija prošla jako dobro i mislim da je publika više nego oduševljena.“ – istakao dizajner Admir Drndić

Organizatori zadovoljni kako je događaj protekao.

„Želeli smo neki poklon gradu da damo, odnosno studenti su želeli da daju neki poklon gradu, tako da je bila modna revija Admira Drndića i Dejle Murić. Revija je bila odlična zaista, bilo jer puno sugrađana koji su se okupili spontano i pored 200 stolica koje smo imali, puno sugrađana je ispratilo reviju.“ – kaže Elma Mavrić, marketing menadžer IUNP.

„Zadovoljni smo da smo opravdali očekivanja naših sugrađana, naših priofesora i naših studenata na kraju, i zaista smo se trudili da tako bude. Organizacija je trajala nekoliko dana i mislim da se na kraju taj trud isplatio.“ – istakao Hamza Dolovac, predsjednik Studentskog parlamenta.

Građani su imali prilike uživati u programu koji su za njih pripremili studenti Internacionalnog univerziteta kroz premijerni nastup akustik benda.

„Revija je protekla izuzetno dobro, jako lijepi modeli i manekenke su izuzetno hrabro ponijele kreacije, svaka čast. Našem gradu je potrebno što više ovakvih kulturnih dješavanja.“ – ističu građani

I nije samo znanje ono čime se može pohvaliti Internacionalni univerzitet. Talenat, svestranost, raznolikost, a opet jedinstvenost u namjeri da bude najbolji i internacionalni, kako mu samo ime i govori, slike su koje krase ovaj dom unikatnosti.

   

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA

Previous articleDan škole “Halifa bin Zajid al Nahjan”
Next articlePredstavljena završna aktivnost projekta “Preuzmi inicijativu”