Home Vijesti Erdogan dobio priznanje počasnog građanina Novog Pazara

Erdogan dobio priznanje počasnog građanina Novog Pazara

431
0

Na svečanoj sjednici gradske skupštine Novog Pazara verificiran je i usvojen prijedlog Stranke pravde i pomirenja da se predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu dodijeli priznanje počasnog građanina Novog Pazara zbog svog doprinosa koji je učinio za ovaj grad.

Zamjenik šefa Odborničkog kluba SPP-a dr. Admir Muratović zahvalio se odbornicima većine sto su podržali prijedlog istakavši da je ovo model na kojem insistiraju kada je u pitanju parlament Novog Pazara. Nihat Biševac rekao je da se Erdoganu dodeljuje priznanje zbog nesebične afirmacije i ulaganja u razvoj infrastrukture i privrede ovog grada.

Odlučeno je i da povelju grada dobiju ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, univerzitetski profesor Sait Kačapor i Rodoljub Nićiforović. Predsjednica Skupštine grada Ifeta Radončić rekla je da je zadatak svih da vlastitim djelima pokažu koliko im je stalo da očuvaju tradiciju, razvoj i bezbijednost ovog grada, koji slavi 557 rođendan.

Ovaj grad se prvi put pojavljuje 20. aprila 1461. godine, u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu, a osnovao ga je te godine Isa-beg, turski vojskovođa, koji se smatra i osnivačem Sarajeva, Skoplja i Šapca.

 

Foto:Vikipedija

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ