Javna rasprava o nacrtu zakona o klimatskim promjenama u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

U Prijepolju održan skup posvećen Nacrtu zakona o klimatskim promjenama, u okviru Javne rasprave o jednom od zahtevnijih zakona koji se sprovodi širom Srbije.Skup je pozdravio predsjednik općine Dragoljub Zindović. Pomoćnica ministra zaštite životne sredine u obraćanju istakla značajnost zakona o klimatskim promjenama.

JASMINA JOVIĆ pomoćnica ministra za zaštite životne sredine kazala je:“Kao Ministarstvo životne sredine radit ćemo i na pošumljavanju kao najjednostavnijim, najefikasnijim i najjeftinijim načinima za borbu protiv klimatskih promjena. Posljednja u nizu javnih rasprava na temu Nacrta zakona o klimatskim promjenama imali smo okrugle stolove u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i sada u Prijepolju, postoji mogućnost da javnu raspravu organiziramo i u Kraljevu.“

Promjene namjene zemljišta, loše upravljanje otpadom, krčenje šuma, imaju za posljedicu povećanje koncentracije ugljen dioksida za 40 posto, kao i povećanje srednje godišnje temperature za jedan stepen u poslednjih sto godina, rekla je Jasmina Jović.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img