Ambasador Švedske u Srbiji posjetio IUNP

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Njegova ekselencija, gospodin Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji, danas je posjetio Univerzitet u Novom Pazaru gdje se sastao sa rektorom Univerziteta prof. dr  Suadom Bećirovićem, generalnim menadžerom, doc.dr Elmom Elfić Zukorlić i prorektoricom za nastavu, prof.dr Amelom Lukač Zoranić. Delegaciju ambasade Švedske  činili su još g. Ula Anderson, savjetnik, šef razvojne agencije za saradnju (SIDA), gđa Slavica Marković-javna diplomatija, gđa Bojana Maljukanović-lični asistent ambasadora i gđica Malin Akselson-praktikantkinja.

Ambasador se interesovao o nastanku i historijatu Univerziteta, smjerovima koje studenti mogu pohađati, ulozi i značaju postojanja ove institucije za omladinu kao i značaju mogućnosti školovanja i na taj način razvoja cjelokupne regije. Na g-dina Ambasadora, poseban utisak je ostavio podatak o multietničnosti i multikulturalnosti studenata i nastavnog osoblja Univerziteta.

Nakon prijema u Rektoratu, g. Lundin je razgovarao sa studentima Univerziteta odgovarajući na njihova pitanja vezano za stipendije i mogućnostima školovanja u Švedskoj te saradnje i razmjene studenata IUNP-a i studenata nekog  Švedskog Univerziteta. Studenti su želeli da čuju i stavove i iskustva g. Lundina vezano za neka od važnih pitanja na globalnom nivou, dok je g. ambasador od studenta želio čuti kako oni vide svoju budućnost u Srbiji uz zajednički zaključak da je obrazovanje i znanje ključ za stabilnu i uspješnu zemlju, multikulturalnu, oslobođenu svih predrasuda.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img