Home Rubrike Vijesti Stari zanati povodom Dana Grada “Novi Pazar na dar”

Stari zanati povodom Dana Grada “Novi Pazar na dar”

935

U okviru manifestacija povodom Dana grada, izloženi stari zanati, ručni radovi, ali se i određene firme predstavile ovom prilikom. Turistička organizacija grada Novog Pazara već drugu godine prezentira svoje radove.

Ljiljana Lešević  direktorica Turističke organizacije Novog Pazara je kazala:“Cilj nam je da za ovih pet dana predstavimo one koji čuvaju tradiciju i zanate u Novom Pazaru da imaju priliku da se predstave i sugrađani da se upoznaju sa njihovim radovima, ali i da se dobro zaradi jer je sajam prodajnog karaktera“.

Fifa Koca, vlasnica štanda istakla je:“Ovdje je mali dio nas žena koje se bave ovim, naše Pazarke čuvene su po ručnim radovima i rukotvorinama.“

Muamera Ramčić, vlasnica štanda kazala:“Radim stare zanate i etno modu, na mom štandu nalaze se ručni radovi, dječija roba, džemperi i slično.“

Prema programu sutra će bitiorganizirani Dani otvorenih vrata u muzeju Ras, promocija monografije Selima Šaćirovića, kao i večer poezije Turskog kulturnog centra Yunus Emre iz Beograda. Manifestacije će trajati do 20. aprila kada će se i zvanično Dan grada obilježiti.

 

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleDan grada obilježen kroz izložbu narodne biblioteke
Next articleNovo-stara vlast u Crnoj Gori