Novo-stara vlast u Crnoj Gori

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Završeni predsjednički izbori u Crnoj Gori, Milo Đukanović je prvi čovjek ove države koji je osvojio 54% glasova, a glasalo je 64 posto upisanih birača. Šef posmatračke misije Centra za monitoring i istraživanje kazao da je registriran veliki broj nepravilnosti. Mladen Bojanić osvojio je 33,4 posto glasova, a Draginja Vuksanović 8,2. Na četvrtom mjestu je Hazbija Kalač koji je predstavio novu i drugačiju politiku.

„Ovo su glasovi koji su došli iz one grupacije građana koji žele da se politički prostor izbistri, pročisti i dovede na poziciju da je građanin vlasnik svog glasa da na njega ne može uticati niko strahovima i ucjenjivanjima. U tom smislu mi predstavljamo onaj dio građana Crne Gore koji žele dobro Crnoj Gori koji žele Crnu Goru slobodnih ljudi, slobodnih građana, CG koja je u konačnom smislu građanska država“ – kazao je na konferenciji za medije Hazbija Kalač.

 „Ovaj rezultat je dokaz da smo mi kao pravda istine, pravda promjene došli ovom gradu ovoj regiji, isto kao kada spavaču dođe hladna voda. Mi znamo da je ova priča teška, jer istina nije zamaskirana laž, ali naši građani svakodnevno uviđaju da ono što im mi nudimo nema alternativu. Mi smo im ponudili čestitog i časnog čovjeka za predsjednika Crne Gore, ne kajemo se zbog toga, mnogi će reći da smo osvojili samo jedan posto ali mi znamo kako smo osvojili taj procenat. Nijedan glas nije kupljen, ucijenje, svaki glas dobijen je na čisto povjerenje i viziju onoga što mi nudimo a to je promjena cjelokupnog društva“ – poručio Arben Jakupi.

Građani iako željni bolje budućnosti, boljeg statusa i novih radnih mijesta izabrali vlast narednih pet godina, uprkos što je ista struktura vladala i prethodnih pet godina.

 

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img