Home Rubrike Vijesti Smail Alić DEMANTOVAO medije: Nisam direktor, već šef Šumske uprave Tutin

Smail Alić DEMANTOVAO medije: Nisam direktor, već šef Šumske uprave Tutin

583

Odbornik Stranke pravde i pomirenja u Tutinu Smail Alić postavljen je na mjesto šefa šumske uprave u Tutinu. Iako pojedini mediji prenose vijest da je on postavljen na mjesto direktora, Alić je istakao da to mjesto ne postoji, te dodao da mjesto šefa nije funkcija, već radno mjesto.

Smail Alić, dipl. inžinjer šumarstva i šef Šumske uprave u Tutinu, kazao je:“Šef Šumske uprave u Tutinu je radno mjesto, nije mjesto direktora, direktor se nalazi u Šumskom gazdinstvu Raška koje obuhvata tri gazdinstva: Šumsku upravu Raška, Tutin i Novi Pazar. To je radno mjesto organizacije posla, proizvodnje, zaštite, uzgoja.“

On se osvrnuo da je u decembru bio postavljen za šefa šumske uprave u Novom Pazaru, ali da je kako kaže ubrzo i smijenjen.

„Međutim, politička akcija Rasima Ljajičća i njegovih saradnika došla je do generalnog direktora i politike opšte u Srbiji, tako da sam ja 13. januara smijenjen sa šefa Šumske uprave Novi Pazar.“

Utjecaj političkih nepravdi očigledan je, kazao je, ali evo sada je izabran za novog šefa u Tutinu i nastojat će dostojanstveno obavljati svoj posao.

SANA – Dž. Džanković

Previous articleMedžlis IZ-e Novi Pazar obilježio odabranu noć Lejletu-l-Miradža
Next articleMeđunarodna konferencija “Savremene perspektive vaspitno-obrazovnog rada”