Međunarodna konferencija “Savremene perspektive vaspitno-obrazovnog rada”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Međunarodna konferencija “Savremene perspektive vaspitno-obrazovnog rada” održana je u Preševu. Konferenciju su organizirali Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru kao i Univerzitet u Tetovu.

Prisutnima su se obratili i konferenciju otvorili rektori i dekani Univerziteta, prof. dr. Suad Bećirović, prof. dr. Vullnet Ameti, prof. dr. Fatbi Osmani i prof. dr. Mustafa Fetić.

Rektor Internacionalnog Univerziteta je istakao da su ovakve konferencije veoma korisne, kako za Univerzitete, dekane, profesore tako i za studente ovih Univerziteta.

“Kada analiziramo nayiv teme, možemo lako zaključiti da je obrazovanje moto svakog razvoja i mislim da ćemo se svi složiti oko toga. Sa druge strane mislim da ćemo se također složiti da se uvijek sistem obrazovanja treba prilagoditi prema trenutnom stanju i prema savremenim trendovima. Nekada je bilo aktuelno da je pametan onaj koji je znao najviše informacija, da je pametan onaj koji je znao koji je glavni grad Nepala, onaj koji je znao koliko stanovnika imaju Filipini. Danas to znaju svi oni koji posjeduju mobilne telefone, tako da to više nije taj sistem, taj kriterijum.” istakao rektor Internacionalnog Univerziteta.

Istakao je svoje zadovoljstvo zbog saradnje sa Univerzitetom u Tetovu i organizacije ove međunarodne konferencije, dodaje da je to znak da se radi na unapređenju Univerziteta i želja da se napreduje. Kao znak pažnje i zahvalnost na saradnji, prof. dr. Suad Bećirović rektor Internacinalnog Univerziteta u Novom Pazaru, dodijelio je poklon rektoru Univertiteta u Tetovu.

Dekan departmana za pedagoške-psihološke nauke prof. dr. Mustafa Fetić istakao da je veoma bitno govoriti o ovoj temi.

“Moram istaći posebnu radost što se danas nalazimo u Preševu, što su dva Univerziteta, Internacionalni Univerzitet Novog Pazara i Univerzitet u Tetovu sa dva uvažena rektora danas ovdje smogli snage i podržali organizaciju međunarodne naučne konferencije na temu “Savremene perspektive vaspitno-obrazovnog rada”. Vjerujem da ovako male stvari imaju izuzetno važan historijski momenat, ova naučna konferencija je dokaz da nauka i znanje nemaju granice. Želimo da u vezi vaspitanja i obrazovanja govore Univerziteti, dekani, profesori kao i svi učesnici, čime će se unaprijediti savremene perspektive vaspitno-obrazovnog rada.” kazao dr. Mustafa Fetić

Studenti Univerziteta u Tetovu uzeli su učešće na ovoj konferenciji, oni su koristeći svoje talente obogatili konferenciju.

Poslije uvodnog dijela, učesnici su imali kratku pauzu, nakon čega je uslijedilo izlaganje po sesijama. Izlagači su prezentirali svoje prezentacije koje su radili kroz međusobnu saradnju, profesori Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i profesori Univerziteta u Tetovu. Poslije diskusije koja je uslijedila nakon izlaganja učesnika, dodijeljeni su im sertifikati.

Nakon završene međunarodne konferencije, upriličen je svečani ručak za sve prisutne.

 

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: Vahid Murtezić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img