Građani uputili zahtjev gradonačelniku za izgradnju škole

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon nedavne inicijative aktivista Stranke pravde i pomirenja za izgradnju osnovne škole u Šutenovcu, građani aktivno krenuli i samoinicijativno da traže svoja prava. Zvanično zahtjev predali gradonačelniku Nihatu Biševc, kojeg  prenosimo u cjelosti:

Na osnovu inicijative za izgradnju osnovne škole u naselju Šutenovac koja je nedavno pokrenuta, mještani naselja su izabrali Inicijativni odbor koji će pratiti i inicirati korake za realizaciju projekta škole i drugih infrastrukturnih projekata. U našem naselju ima preko 750 djece koja pohađaju tri osnovne škole koje su udaljene za đake ovog naselja i po nekoliko kilometara, a prilikom dolaska do škole prelaze preko magistralnog puta i time svakodnevno rizikuju svoje živote. Pored toga, škole koje pohađaju su prenatrpane od kojih OŠ „Vuk Karadžić“ radi u tri smjene i ima 1900 učenika, a projektovana je za 900. Naselje Šutenovac je jedno od najvećih naselja u gradu koje se svakodnevno širi i obuhvata više ulica i to: Trnavsku, Miladina Radulovića, Šutenovačku, Vojkovačku, Mursku, Tutinsku, Rožajsku, Prijepoljsku i Zlatiborku. Za izgradnju škole je potrebno da grad Novi Pazar obezbijedi lokaciju i izradi projektu i prateću dokumentaciju kako bi se mogao realizirati projekat izgradnje škole.

Kao predstavnici građana tražimo, hitno i neodložno, da se pronađe parcela za namjenu izgradnje škole i predlažemo da to bude jedna od parcela koje se nalaze na potezu između Donjeg i Gornjeg Šutenovca, u samoj sredini naselja. Također, tražimo da se odmah nakon toga uradi projekat i prateća dokumentacija kako bi se što prije krenulo u realizaciju izgradnje osnovne škole, koja je prijeko potrebna djeci iz ovog naselja, stoji u zahtjevu građana Novog Pazara.

Ministar prosvjete Mladen Šarčević je ranije istakao da je u Novom Pazaru prioritet izgradnja osnovne škole. Iz SPP navode da je ministarstvo novac obezbjedilo za tu namjenu i jedino se čega grad Novi Pazar da pronađe lokaciju.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img