U toku upis đaka prvaka; novine u obrazovnom sistemu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Učenici osnovnih i srednjih se nakon kraćeg odmora vratili školske klupe. U tijeku je i upis učenika u prvi razred, za koje je od ove godine neophodno ljekarsko uvjerenje o imunizaciji.

Dejan Kulundžić, direktor OŠ“Bratstvo“ je istakao:“Kod nas se broj povećava i naša škola upisaće kao i svake godine preko 200 prvaka. Potrebna dokumentacija za upis prvaka jeste izvod iz matične knjige rođenih, lekarsko uverenje da su djeca obavila ljekarski pregled i potvrdu o završenom predskolskom obrazovanju. Potvrda nije kompletna ako se cijeli ljekarski pregled ne odradi, mi bez toga ne možemo djecu da upisemo“.   

Direktor dodaje:„ Novi plan i program za prvi i peti razred, kreću elektronski udžbenici što je jako dobra stvar,  gdje će nastavnici,  đaci i škole koje imaju tehničke uslove moći ispratiti sve ove novine koje nas očekuju, ovo je veliki napredak za naše đake.”

U petak i subotu održat će se probni prijemni ispit za učenike osmog razreda, te se ispitati nivo znanja. Učenici će kratak predah imati prvog i drugog maja.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img