Home Rubrike Vijesti Kalač: Mi smo već pobijedili, jer smo ponudili Crnoj Gori nešto što...

Kalač: Mi smo već pobijedili, jer smo ponudili Crnoj Gori nešto što do sada niko nije uspio da ponudi

352

Šaljući poruku biračima kroz iščitana programska načela predsjednički kandidat Hazbija Kalač na završnom skupu poručio da je situacija teška i složena, te da su na sceni i dalje decenijski problemi i izazovi koji sve građane zajedno i podjednako čekaju budućnosti. Međutim, smatra da još uvijek nije kasno.

„Oslobađanjem duha ovog naroda, bez obzira na ishod izbora, mi smo već pobjedili! Samo jedan Bog zna šta će biti sutra, a naše je da radimo, da se trudimo da svima bude bolje. Moja pobjeda je ostvarena na neki način, ali ako se ova država deklarisala da ide putem eurointegracija, onda neka se i dokaže. Cilj nije u cilju, cilj je u putu do cilja. Nisam izašao na ovaj mejdan da bih ostvario neki procenat, već da pobijedim. Smatram da smo ovim pomogli Crnoj Gori, jer smo ovim činom potvrdili, koliko-toliko, da je Crna Gora multietnična. Naravno, konačna potvrda bi bila kada bi to i na djelu pokazala. Dug je ovo put, ali mi smo ti koji mijenjamo Crnu Goru, koju doživljavamo, za koju smo se deklarisali da je naša država, podjednako kao i svih drugih naroda“, poručuje Kalač.

Hazbija Kalač navodi da nije ušao u politiku radi ličnog interesa, jer ga to uopšte ne zanima. Tu je, podsjeća, da uradi nešto korisno za državu i narod.

„Ja pripadam grupi ljudi koji drugačije gledaju na politiku. Ja nisam od onih koji se bave politikom kako bi u politici našli lični interes. U tome je velika razlika između nas i njih. Za Crnu Goru ćemo kao takvi, kao i za sve građane Crne Gore biti najbolje rješenje. Naša ponuda je ponuda koja je najbliža istinskim potrebama društva. Naša stranka nije ni striktno lijeva niti desna, već partija centra. Siguran sam da je narod to prepoznao. Mi smo garancija za stvarnu multietničnost. Nećemo dozvoliti duple standarde, niti različite aršine. Moramo to ispraviti i uspostaviti nivo komunikacije među narodom na pravi način, da svaki građanin voli svoju državu i da je nipošto ne napušta. Kao predsjednički kandidat imam odgovore na važna pitanja, te kako zaustaviti devastaciju, kako prirodnu i društvenu, tako i proces iseljavanja koji je glavni problem. Ne smijemo dozvoliti da se mladi ljudi, trbuhom za kruhom iseljavaju, a da oni koji kreiraju političku stvarnost dođu ovdje i uzimaju glasove na konto priče o iseljavanju. Paraunučad su nam zadužili, a na fiktivnim radnim mjestima postavili su neke ljude koje plaćaju iz kredita, jer nemaju stvarni fondovi iz kojih će ih finansirati. Pozivam sve građane da ovaj projekat podržite, kako bismo se suprostavili svim ovim problemima. Mislim da je naša ponuda najbolja, najplemenitija, najhumanija i najljudskija, jer naša riječ je riječ koju ćemo držati. Ona znači zavjet, jer njome dajemo besu. U nedjelju pokažimo da smo za drugačiju Crnu Goru. Siguran sam da će moja riječ doći do vaših srca, te je u tom smislu pobjedu tu, pored nas. Mi smo već pobijedili, jer smo ponudili Crnoj Gori nešto što do sada niko nije uspio da ponudi – da li će Crna Gora 15. aprila pobijediti vidjet ćemo. “, kaže Kalač.

Predsjednički izbori održaće se u nedjelju, 15.04.2018. godine, a predsjednički kandidat Hazbija Kalač naći će se pod rednim brojem 3.

Previous articleDr. Fehratović: Mogu li Bošnjaci dati podršku nekom drugom mimo Hazbije Kalača
Next articleZukorlić: Imamo šansu da se suočimo sa anomalijama i otvorimo novu stranicu pomirenja