Dr. Fehratović: Mogu li Bošnjaci dati podršku nekom drugom mimo Hazbije Kalača

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Centru za kulturu u Rožajama održan je završni skup predsjedničkog kandidata Crne Gore Hazbije Kalača.

Prisutnima se obratio narodni poslanik u Skupštini Srbije dr. Jahja Fehratović. On je istakao da je u sretan što vidi da je narod Crne Gore spreman za promjene, nove ljude, progres i novo vrijeme.

„Večeras se osjećam zaista posebno i sretno, jer vidim nešto što do sada nije imalo u ovoj Sali. Vidim da je konačno i u Južnom Sandžaku plaho ojugovilo. Želim da vam čestitam na tome što ste krenuli vraćati suštinu našeg postojanja na ovim prostorima, a to je riječ, besa, čojstvo. Bošnjak je čovjek riječi, a riječ je nešto krupno, nešto sveto. Ono što imamo i ono što svjedočim pred svima vama jeste da Bošnjaci konačno imaju čovjeka koga prate i djela i riječi, a to je naš Hazbija Kalač. Onda kada je trebalo održati besu, naš Hazbija je to održao. Kod Albanaca je nešto najveće besa, tako da mislim da Albanci nemaju drugo rješenje, osim da podrži Hazbiju, jer je održao besu. U narodu Crne Gore je nešto najbitnije čojstvo. Hazbija Kalač je održao i besu i čojstvo, tako da svi oni koji vjeruju u ove vrijednosti neka to i dokažu.” kaže dr. Fehratović.

On je pozvao Bošnjake u Crnoj Gori da 15. aprila izađu na izbore i podrže Kalača.

“Ima li toga koji je dovoljno hrabar među Bošnjacima da mu ruka zadrhti i da zaokruži drugog i da podršku drugom mimo Hazbije Kalača, brata Bošnjaka. Ne vjerujem da ovdje ima čovjeka koji u sebi ima morala da glasa bilo koga drugog osim svog brata, prijatelja, komšiju – Hazbiju Kalača. Želim ovdje javno odati počast još jednom Bošnjaku, našem bratu Orhanu. Na jednom skupu u Podgorici gdje je bilo dosta Crnogoraca, namjerno sam pokrenuo pitanje izbora i pitao Orhana koga će glasati Plav i Gusinje, a on mi je javno, pred svima njima rekao da Plav i Gusinje nemaju koga glasati osim brata Bošnjaka Hazbiju Kalača. E to su naši uspravni i ponosni Bošnjaci koji su održali riječ svojih predaka. Ja vjerujem da je ovo početak otriježnjenja, te da će se stvari od ovih izbora gledati i srcem i razumom. Svi koji vjeruju u opstanak svog naroda na ovim prostorima, svoj emanet, besu i čojstvo daće glas onome ko je sposoban i spreman da to održi. Do pobjede, Hazbija Kalač!“ poručio dr. Fehratović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img