BANA podržala Kalača i pozvala Bošnjačko vijeće i Bošnjačku stranku da učine isto

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U povodu zakazanih Predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, za 15. april t.g., Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA), jedna od najznačajnih dijasporalnih organizacija, upućuje bezrezervnu podršku predsjedničkom kanadidatu g. Hazbiji Kalaču, kandidatu SPP u Crnoj Gori.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija je svjesna izbornih tokova, stvarnosti, previranja, malverzacija, stranačkih uticaja, potkupljivanja glasača od strane aktera na političkoj sceni u Crnoj Gori, ali smatramo da je historijski momenat za bošnjački narod po prvi put ima svoga kandidata na izborima za predsjednika Republike Crne Gore.

Analizirajući ličnosti na političkoj sceni, neovisno kojoj stranici pripadali, ne postoji pošteniji i iskreniji kandidat sa akademskim obrazovanjem kakav jeste Hazbija Kalač. Javnost u Crnoj Gori dobro zna to, zato ako im je stalo da državu Crnu Goru vodi takav predsjednik, koji građane neće dijeliti po vjerskoj ili etničkoj pripadnosti, onda neće biti upitan njihov glas 15. aprila i podrška nakon izbora.

Ovi predsjednički izbori su test za Crnu Goru, da li stvarno ispravno trasira put ka Europskoj uniji ili su još na ratnim pozicijama iz ’90-tih.

Ujedno, ovo je politički test za sve stranke i sve građane Crne Gore, posebno pripadnike crnogorske i srpske etničke zajednice, da li će na izborima pokazati toliku zrelost, svijest, širokogrudost i toleranciju da svoj glas daju kandidatu iz bošnjačke autohtone populacije.

Posebno pozivamo rukovodstvo Bošnjačke stranke u Crnoj Gori da bezrezervno pruži podršku predsjedničkom kandidatu Hazbiji Kalaču i pozovu svoje članove da glasaju za njega.

Također pozivamo Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori da nedvosmisleno stane uz predsjedničkog kandidata Kalača. Na taj način oni koji vode Bošnjačko vijeće će pokazati svrhu postojanja i da vode brigu za svakog Bošnjaka.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img