Home Rubrike Vijesti IUNP obilježio Dan studenata

IUNP obilježio Dan studenata

314
0

Image may contain: 3 people, people smiling, sky, crowd and outdoor

Studentski parlament u saradnji sa upravom IUNP-a kulturno-umjetničkim programom obilježio 4. april, Dan studenata. U srcu čaršije, ispred Sebilja pjesmom i lijepom riječju studenti, prezentirajući svoj talenat, predstavili Internacionalni univerzitet. Pored svakodnevnih nastavnih aktivnosti, one vannastavne sastavni su dio svakog studenta, pa se mogu predstaviti pjesmom, glumom, talentom za recitovanje ili modnim performansom. Studenti zadovoljni kako je protekla današnja manifestacija, puni energije najavili sve ono što slijedi u okviru Univerzitetskog proljeća.

“U sklopu Univerzitetskog proljeća imamo iz događaja, Ovo je samo još jedan u nizu koji smo realizovali. Prije toga smo imali dramsku sekciju, gdje smo se svima predstavili dječijom predstavom “Ekologija”. Na otvaranju Univerzitetskog proljeća priređen je jedan kulturno-umjetnički događaj. Mi krećemo i sa sportskim aktivnostima, tu je i Dan knjige, a na kraju i Dan univerziteta, 4. maja”, ističe predsjednik Studentskog parlamenta Hamza Dolovac. 

“Studenti su se prikazali onako kako zaista najbolje mogu. dramska sekcija je u najavi, Dan univerziteta i još mnogo zanimljivih manifestacije. Vi budite sa najboljima i slijedite nas do kraja”, poručuje studentica Anela Čekić.

“Veliku pomoć i podršku imamo od naših dekana, profesora i asistenata, kada su u pitanju vannastavne aktivnosti. Kada je nastava u toku mi smo u strogom odnosu student-profesor, ali kada su vannstavne aktivnosti mi se spojimo i postajemo kao jedno. Postajemo prijatelji koji zajedničkim snagama žele predstaviti univerzitet u pravom svjetlu. Pomažu nam da postanemo ono što oni već jesu, najbolji”, navodi studentica Esma Ljajić.

Studenti IUNP-a će se predstavom “Ekologija” pored Novog Pazara predstaviti i publici u Tutinu i Sjenici. Slijede Dani sporta i kulture, zatim Festival knjige, a Univerzitetsko proljeće okončat će se Danom univerziteta.

Image may contain: 12 people, people smiling, outdoorImage may contain: 12 people, people smiling, outdoorImage may contain: 12 people, people smiling, outdoor

Image may contain: one or more people, sky, tree and outdoor

Image may contain: 8 people, people sitting and outdoor

SANA – HAMZA ŠKRIJELJ

FOTO: IUNP

Previous articleSrbija – Za ukrainsko ratište uslovne kazne; Za sirijsko ratište drakonske kazne!
Next articleStjepan Mesić posjetio BNV