Kulturni centar od Ministarstva kulture dobio 6 miliona dinara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Novi Pazar u fokusu je sredstava informisanja. Kulturni centar dobio je 6 miliona dinara od strane Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Od ukupnog iznosa 4 miliona predviđena su za proces digitalizacije bioskopa, a 2 miliona dinara za sanaciju krova ove ustanove. Na svečanom prijemu u Klubu poslanika u Beogradu prisustvovali gradonačenik, njegov pomoćnik i direktor Kulturnog centra koji je je istakao da je ovo samo dio novca koji planiraju uložiti.

„Nama će to u velikoj mjeri pomoći da imamo najsavremenije 3D projekcije, do sada smo koristili takve usluge od privatnike. Ovo je sjajna prilika da sve kulturne ustanove koje su dobile novac za digitalizaciju usmjere na svoje potrebe“ – kazao je direktoro Kulturnog centra Husein Memić.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac je istakao:“Novi Pazar će sigurno pored ovih sredstava dodati još jedan dio sredstava kako bi Kulturni centar u Novom Pazaru, a koji je prepun bogatim aktivnostima, bio još savremeniji.“

Ministar kulture i informisanja kazao da kulturni život u Srbiji mora biti na zavidnom nivou.

„Kulturni život treba biti dio jedinstvenog organizma, koji treba da se razvija na dva jasna osnova, prvi je očuvanje i njegovanje kulturne tradicije kako srpske tako i nacionalnih manjina i razvoj savremenog stvaralaštva, da bi se te stvari desile potrebno je da postoje ustanove, objekti vezani za kulturni život i sve ono što kulturni život čini raznovrsnim“ – kazao je Ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.

Od 72 grada u Srbiji koja su se prijavila na konkurs, Grad Novi Pazar je medju 20 gradova kojima su sredstva odobren.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img