Home Rubrike Vijesti Novi Pazar – Bez odluke o lokaciji škole, pomoć djeci bez roditelja,...

Novi Pazar – Bez odluke o lokaciji škole, pomoć djeci bez roditelja, strategiji bezbijednosti grada

449
0

Odbornički klub Stranke pravde i pomirenja tokom skupštinskog zasijedanja predložio brojne tačke za dopunu Dnevnog reda kako bi se riješili gorući problemi građana Novog Pazara.

Dr. Jahja Fehratović zatražio pronalaženje lokacije za izgradnju osnovne škole u Novom Pazaru kao i donošenje odluke o upućivanju hitnog zahtjeva za osavremenjavanjem vatrogasne jedinice grada Novog Pazara.

Odbornica Semrija Smailović predložila da se usluga socijalne zaštite svoje djelovanje proširi i na osobe sa autizmom, kao i na osobe koje se brinu o njima.

Dr. Mustafa Fetić predložio izgradnju vrtića u naselju Pašino Guvno, zatim asfaltiranje ulice „Narodni front“ u naselju Ćeremedžinica, kao i asfaltiranje ulice „Zlatiborska“ u naselju Šutenovacc, ali i korićenje rijeke Jošanice.

Odbornica Misala Pramenković uputila prijedlog donošenja odluke kojom će Skupština grada tražiti stručnu analizu kostiju iskopanih prilikom kopanja temelja za novu zgradu Hitne pomoći.

Odbornik Sead Redžović predložio izgradnju pješačke staze u ulici „Save Kovačevića“ od “Banjske petlje” pa do “Zelene pijace”.

Odbornica Amela Lukač – Zoranić predložila o osnivanja fonda koji će biti pomoć djeci bez oba roditelja.

Dr. Admir Muratović zatražio da se na današnjoj sjednici vodi rasprava o strategiji bezbijednosti grada Novog Pazara.

I ovog puta svi prijedlozi odbornica SPP-a su odbijeni, a samim tim izostala je rasprava i donošenje odluka kojim bi se riješio jedan dio problema građana Novog Pazara.

Povezane vijest:

https://sanapress.info/vladajuca-koalicija-sdp-sda-odbila-erdoganu-dodjeliti-zlatni-kljuc-grada-i-statusa-pocasnog-gradjanina/

Previous articleVladajuća koalicija SDP-SDA odbila Erdoganu dodjeliti zlatni ključ grada i statusa počasnog građanina
Next articleIUNP obilježio dan dječije knjige