Home Rubrike Vijesti Nastavak investicija u Prijepolju

Nastavak investicija u Prijepolju

698
0

Nastavak investicija u Prijepolju, riješen višedecenijski problem vodosnabdijevanja naselja Luke.

Predstavnik izvođača radova ističe da će radovi biti završeni u dogovorenom vremenskom periodu.

“Magistralni cevovod je postavljen celom dužinom, u toku je ispitivanje pritiska nakon čega će se pristupiti konačnom zatrpavanju ove glavne trase koja ide duž magistralnog puta. Ostaju da se urade priključci na sekundarnu mrežu vodovoda koja će biti u koordinaciji sa komunalnim preduzećem urađeni narednih dana, opet uz potrebna isključenja vode na način da građanstvo što manje oseti nestašicu vode koje se mora uraditi da bi se to izvelo.”

Izet Čolović iz odjeljenja za investicije opštinske uprave Prijepolje kaže da će ovaj projekat pružiti građanima Prijepolja kvalitetniju vodu.

“Radi se cevovod u dužini od 850 metara sa duktilnim cevima i stvaraju se uslovi za redovno i poboljšano vodosnabdevanje nas na Luke a samim tim i naselja preko reke Nepek i Tomovina”

Lidera bošnjačke stranke u vlasti prijepolja Samir Tandir ističe da bez obzira na niske temperature, svaki dan u godini žele da iskoriste, da građani Prijepolja vide da se aktivno radi.

“Mi kao odgovorna lokalna samouprava uhvatili smo se u koštac sa tim problemom koji je generacijski, višedecenijski, uz podršku naših partnera iz EU i Ministarstva za evropske poslove Vlade Republike Srbije, imamo ovu investiciju koja se zove vodovod Luke, pogotovo u ljetnjim mjesecima naselje koje je poprilično razuđeno i te više kote nisu imale vode za piće tako da izgradnjom ovog vodovoda, puptanjem u rad ovog vodovoda i prikljućenjem na mrežu gradskog vodovoda taj generacijski problem će se riješiti. ”

Lider Nove Srbije i član opštinskog vijeća Milan Gačević kaže da od prvih višestranačkih izbora u Prijepolju ne postoji politička partija koja u izboroj kampanji nije dolazila u naselje Luke i Nepek da obeća građanima da će im riješiti problem vodosnabdijevanja.

“Do današnjeg dana to se nikada nije desilo jedino šta je činjenica jeste da je prethodna vlast u dva navrata prebacila 12 miliona prvi put i posle toga 8 miliona komunalnom preduzeću sa namjerom da pokušaju da reše ovaj problem, međutim tih 20 miliona dinara nije iskorišćeno u komunalnom preduzeću za ove namene nego je otišlo u onaj dug da komunalno ostane dužno 105 miliona dinara. Zamislite situaciju u kojoj smo mi došli i preuzeli opštinsku vlast da smo morali da vratimo tih 2 miliona komunalnom preduzeću i iskoristimo ih upravo sad ovde za potrebe snabdevanja građana sa vodom i da obezbedimo preko Republike Srbije i nadležnih ministarstava dodatnih 20 miliona i ovaj posao je vredan oko 40 miliona dinara.”

Mještani ovog naselja zahvalni opštinskoj vlasti na rješavanju ovog višedecenisjkog problema.

“Imali smo svake godine problema, pogotovo u letnjem periodu, voda je nestajala, slab je pritisak bio tako da jedino noću smo dobijali od 12-1h do 5-6h ujutru. Ovo nam znači mnogo, mi se zahvaljujemo lokalnoj vlasti koja je sagledala ovaj problem i izašla u susret da nam pomogne.”

Građani naselja Luka i Nepeka će u narednom period imati dobar vodovod po svim standardima 21. vijeka

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA 

Previous articleGačević odlučan, neće da plati kaznu
Next articleNa FIS-u održano takmičenje “Upoznaj posljednjeg Poslanika Muhammeda a.s.”