Home Rubrike Vijesti Počinje realizacija projekta Požega-Boljare

Počinje realizacija projekta Požega-Boljare

444
0

Potprеdsjеdnica Vladе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala jе danas sa kinеskom kompanijom “Čajna komjunikеjšеn konstrakšеn kompani” (CCCC) Mеmorandum o razumijеvanju o saradnji na projеktu auto-puta Požеga-Boljarе.

Državni sekretar u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Edin Zećirović ističe da je ovo jedna jako radosna vijest imajući u vidu činjenicu da će trasa autoputa proći kroz Sandžak, o kojem je naš narod sanjao skoro jedan vijek.

“Memorandum se najviše odnosi na izradu projektne dokumentacije vezane za spomenutu dionicu, imajući u vidu činjenicu da je dionica duga nekih odprilike 107 km i da prolazi kroz jako teška područja kada je u potanju izgradnja ovakvih infrastrukturnih projekata. Predpostavljena vrijednost projektne dokumentacije je negdje oko 50 miliona eura. Kineske kompanije koje već sada rade na izgradnji te dionice autoputa u Crnoj Gori će raditi zajedno sa srbijanskim projektnim kućšama na izradi projektne dokumentacije i ja se nadam da ćemo u vrlo bliskom vremenskom periodu imati mogućnost da na nivou ministarstva i ustanova države usvojimo konkretnu i konačnu trasu koja ce prolaziti preko Sandžaka i smatram da je ovo jedna vazna vijest za politiku koju smo promovisali svih ovih zadnjih godina” navodi državni sekretar

Zećirović izrazio nadu da će svi poslovi koji su vezani i obuhvaćeni memorandumom biti realizirani u najskorijem vremenskom periodu.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

 

Previous articleSPP uputio pismo predsjedniku Opštine Tutin povodom napada na direktora Doma za lica ometena u mentalnom razvoju
Next articleNarodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić postavlja pitanja u Skupstini R. Srbije