Nova kockarnica pored ženske Medrese Gazi Isa-beg

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

U Novom Pazaru otvoren još jedan novi objekat igara na sreću. Nakon dva dana od inicijative Stranke pravde i pomirenja za izgradnju nove osnovne škole za koju su novčana sredstva izdvojena prethodne godine, gradska vlast dala je dozvolu za rad kladionici koja se nalazi na 30 metara udaljenosti od ženske Medrese Gazi Isa-beg.

„Znači li ovo da za gradonačelnika Novog Pazara Medresa nije škola? Na ovaj način on krši elementarne ljudske principe. Mi jesmo podnijeli inicijativu, očekujemo reakciju državnih organa. I pored upozorenja osvanula je nova kockarnica u blizini Medrese. Uprava Medrese će uputiti dopis državnim organima zbog jednog kriminalnog načina vođena grada gdje narkodileri, ubice, kockari mogu učiniti šta žele. Pošteni ljudi moraju ili da se samoorganizuju ili da kao što je slučaj sa našom omladinom budućnbost vide izvan granica našeg grada što je u nekoj bližoj budućnosti može izazvati nesagledive posljedice.

Još jednom upozoravamo gradonačelnika da je on direktni krivac zbog toga što je grad Novi Pazar postalo mjesto kriminala, kockara i to je veoma opasno i može izazvati nesagledive posljedice“ – kazao je dr. Admir Muratović, odbornik u Skupštini grada Novog Pazara.

Podsjećamo, Stranka pravde i pomirenja sprovela je akciju uklanjanja kockarnica u blizini škola i vjerskih ustanova. Na osnovu mjerenja i istraživanja uočeno je 37 kladionica i kockarnica koje ne ispunjavaju propise ali ipak funkcioniraju u gradu. Nakon istraživanja, sprovedena peticija koju je potpisalo više od 10 hiljada građana. Cjelokupna dokumentacija dostavljena je nadležnim organima.

S A N A -DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img