Muratović o inicijativi za izgradnju nove škole

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministarstvo prosvete obezbjedilo je sredstva za izgradnju nove osnovne škole u Novom Pazaru. Međutim, nakon godinu dana, lokalna samouprava nije obezbjedila lokaciju za izgradnju pomenute škole. Stranka pravde i pomirenja je podnela zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine grada Novog Pazara, kako bi se riješio ovaj problem, ali sjednicu većina nije prihvatila.

Predsjednik političkog savjeta SPP, Admir Muratović naveo je značajne činjenice vezane za ovaj slučaj u jutarnjem programu Sandžak televizije.

” Nadamo se da će, ovi što su kazali, praktično i potvrde, a ujedno i da će podržati i prvu inicijativu koju smo mi najavili. Tokon naredne skupštine, mi ćemo u ime odborničkog kluba i zvanično podneti inicijativu da se odredi jedna lokacija. Na toj lokaciji bi se  pravili i škola a i vrtić. Dok ne dođe do realizacije toga, naš Odbornički klub kao i naša politička partija, ne miruje. Tome slijedi da smo još juče, izašli na teren i pokazali da postoje u Novom Pazaru lokacije koje su veoma pogodne na kojima se može graditi”, izjavio je Admir Muratović.

Odbornički klub SPP neće, zasigurno, odustati od ovog zahtjeva već će iskoristiti prvu narednu priliku da pokrene zvaničnu inicijativu za realizaciju ovog važnog projekta.

” Nas je zaprepastila informacija od samog ministra, da oni već godinu dana traže od lokalne samouprave da pronađu prostor gdje bi se moglo graditi. Mi imamo neke informacije, koje su zasigurno interesantne a jeste, da je ključni razlog zašto oni ne žele da uđu u taj projekat jeste što im nije dozvoljeno da prebace novac lokalnoj samoupravi”, dodaje Muratović.

Namjera SPP jeste da se na ovaj način realizuje projekat i sama izgradnja koja je pre više od godinu dana trebala početi. Ujedno, obezbjedili bi oko 200 novih radnih mjesta za građane Novog Pazara.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img